niedziela, 20 listopada 2016

Naturalne zimne nóżki pełne kolagenu



Składniki:
  • bulion przygotowujemy z przepisu na ZUPĘ MOCY ( przepis: tutaj )
  • drobiowe mięso
  • marchewki
  • groszek mała puszka
  • kukurydza mała puszka
  • jaja na twardo 8szt
  • natka pietruszki

😊😊😊


Przygotowanie:

1. Zupę wystudzamy aż do letniej temperatury.
2. Gotujemy jajka na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na grube plastry, koniecznie z żółtkiem w środku. Następnie plastry jaj układamy na dno miseczek/salaterek.
3. Następnie dodajemy listki natki pietruszki i pokrojoną w kostkę marchewkę.
4. Kolejna warstwa to kawałki drobiowego mięsa, potem groszek i kukurydza. Na sam wierzch znów natka pietruszki.
5. Wszystkie miseczki z zawartością zalewamy letnim rosołem i  przekładamy do lodówki.
6. Po 3-4 godzinach zimne nóżki można spożyć.


Spożywać proszę natychmiastowo, ponieważ ten przepis nie zawiera żadnych żelatyn z proszku. Zagęszczenie rosołu następuje pod wpływem zawartego w nim naturalnego kolagenu.






Smacznego!
~Aldi 😊




4 komentarze:

  1. No proszę Pani po pierwsze witam po latach :)
    Po drugie - widzę pyszne kąski.
    Jadłbym :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hejka ;) Fajnie, że zajrzałeś i zachęcam do zrobienia takiego jedzonka :) Pozdro Albi

      Usuń