poniedziałek, 26 października 2015

Brownie z ciecierzycy i bananów




Składniki:

  • ciecierzyca 1 puszka
  • jaja 4 sztuki
  • banany 2 sztuki
  • kakao gorzkie 2 czubate łyżki
  • miód 2 łyżki, opcjonalnie: erytrol/ksylitol/stewia
  • orzechy włoskie 50g
  • aromat migdałowy kilka kropel
  • cynamon 1/2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia "gluten free"/ spożywcza soda oczyszczona 1 łyżeczka






Przygotowanie:

1. Wszystkie składniki mieszamy blenderem na gładką masę.
2. Gotową masę przelewamy do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Piec przez ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym w 180stC.
4. Ciasto powinno wyjść wilgotne ale z dziurkami.

Smacznego :)




2 komentarze:

  1. Mniam Mniam apetycznie ... i jakie szybkie w przygotowaniu*))))Pozdrawiam)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rozumiem, że zrobiłaś to ciasto? Nie chwaliłaś się ;) :D Pozdrawiam cieplutko ;) :*

      Usuń