Składniki:
- ciecierzyca 1 puszka
- jaja 4 sztuki
- banany 2 sztuki
- kakao gorzkie 2 czubate łyżki
- miód 2 łyżki, opcjonalnie: erytrol/ksylitol/stewia
- orzechy włoskie 50g
- aromat migdałowy kilka kropel
- cynamon 1/2 łyżeczki
- proszek do pieczenia "gluten free"/ spożywcza soda oczyszczona 1 łyżeczka
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki mieszamy blenderem na gładką masę.
2. Gotową masę przelewamy do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Piec przez ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym w 180stC.
4. Ciasto powinno wyjść wilgotne ale z dziurkami.
Smacznego :)
Mniam Mniam apetycznie ... i jakie szybkie w przygotowaniu*))))Pozdrawiam)
OdpowiedzUsuńRozumiem, że zrobiłaś to ciasto? Nie chwaliłaś się ;) :D Pozdrawiam cieplutko ;) :*
Usuń