Składniki:
- masło klarowane 150g
- mąka Mix it Universal Schar "gluten free" 230g
- proszek do pieczenia "gluten free" 2 łyżeczki
- sól himalajska szczypta
- przyprawa do piernika 1/4 łyżeczki
- duszona dynia w postaci puree 200g
- erytrol 1 szklanka
- jaja 2 szt
- orzeszki pistacjowe garść
Przygotowanie:
1. Obrać dynię ze skóry, oddzielić miąższ z pestkami, pokroić na kawałki i zmiksować blenderem.
2. Na małym ogniu rozpuścić masło i podrzewać, aż stanie się złotawe.
3. W misce połączyć suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sól, przyprawę do piernika).
4. W drugim naczyniu połączyć jajka, erytrol i puree z dyni. Następnie, ostrożnie wlać masło.
5. Połączyć zawartość obu misek. Dodać pokruszone pistacje i dokładnie wymieszać.
6. Przygotowane ciasto przełożyć do silikonowych foremek.
7. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 170stC.
Smacznego!
~ Aldi :)
te foremki są tak słodkie że szkoda mi było jeść te mufinki :p
OdpowiedzUsuńTo prawda, uwielbiam te foremki serduszka :) :) :)
Usuń