Witajcie :)
Składniki na foremkę 22 x 12:
* po 1/3 szklanki z każdego rodzaju mąki: ryżowej, kukurydzianej i jaglanej
* 1 wielkie jajko z 2 żółtkami
* 4 łyżki oleju lnianego (taki miałam)
* 2 łyżki ksylitolu
* 2 średnie jabłka starte na grubych oczkach
* 2 łyżki wiórków kokosowych
* żurawina suszona
* kilka pokrojonych orzechów pekan
* 2 łyżki karobu
* 1/5 łyżeczki imbiru
* szczypta soli
* szczypta sody gluten free
Przygotowanie:
1. W takiej kolejności dodałam: mąkę kukurydzianą i jaglaną, olej, jajko, ksylitol, wiórki kokosowe, karob, mąkę ryżową, imbir, szczyptę soli, jabłka, orzechy pekan, żurawinę.
2. Wszystko dokładnie łączymy.
2. Wszystko dokładnie łączymy.
3. Ciasto dość zwarte, więc nakładałam je łyżką do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Piekarnik nastawiłam na 190stC i piekłam ok.35 min.
Smacznego :)
~Aldi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz