niedziela, 17 lipca 2016

Fasolowe Brownie Low Carb



Składniki:
  • czerwona fasola z puszki 200g
  • jaja 3szt
  • ksylitol 3 duże łyżki
  • cynamon 1/2 łyżeczki
  • mąka pszenna bezglutenowa 2 duże łyżki
  • mleko ryżowe 50ml
  • kakao gorzkie 2 duże łyżki
  • polewa: czekolada gorzka 3 kostki oraz wiórki kokosowe duża łyżka






Przygotowanie:

1. Fasolę odsączamy i płuczemy pod bieżącą wodą, wrzucamy do pojemnika bądź miski.
2. Dodajemy jaja, ksylitol, cynamon, mąkę, mleko i kakao. Blendujemy na gładką masę.
3. Przygotowaną masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Pieczemy w 180stC przez 50 minut.
5. Po wystudzeniu ciasta przygotowujemy polewę na te kawałki, które będą spożywane. Na 4 kawałki wystarczą 3 kostki czekolady.
6. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z dodatkiem oleju kokosowego.
7. Rozpuszczoną polewę zdejmujemy z płyty/ognia i polewamy kawałki ciasta, a następnie posypujemy je wiórkami kokosowymi.



Smacznego!
~Aldi :)


2 komentarze:

  1. Hmmmm palce lizać...*)))smakowicie)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam Kochana! Dziś troszkę urozmaicę to ciasto, również będzie fit ☺

      Usuń