Składniki:
- czerwona fasola z puszki 200g
- jaja 3szt
- ksylitol 3 duże łyżki
- cynamon 1/2 łyżeczki
- mąka pszenna bezglutenowa 2 duże łyżki
- mleko ryżowe 50ml
- kakao gorzkie 2 duże łyżki
- polewa: czekolada gorzka 3 kostki oraz wiórki kokosowe duża łyżka
Przygotowanie:
1. Fasolę odsączamy i płuczemy pod bieżącą wodą, wrzucamy do pojemnika bądź miski.
2. Dodajemy jaja, ksylitol, cynamon, mąkę, mleko i kakao. Blendujemy na gładką masę.
3. Przygotowaną masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Pieczemy w 180stC przez 50 minut.
5. Po wystudzeniu ciasta przygotowujemy polewę na te kawałki, które będą spożywane. Na 4 kawałki wystarczą 3 kostki czekolady.
6. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z dodatkiem oleju kokosowego.
7. Rozpuszczoną polewę zdejmujemy z płyty/ognia i polewamy kawałki ciasta, a następnie posypujemy je wiórkami kokosowymi.
Smacznego!
~Aldi :)
Hmmmm palce lizać...*)))smakowicie)
OdpowiedzUsuńPolecam Kochana! Dziś troszkę urozmaicę to ciasto, również będzie fit ☺
Usuń