środa, 26 października 2016

Babeczki kokosanki



Składniki:

  • mąka kokosowa 1szkl
  • jaja 5szt
  • banany 2szt
  • olej kokosowy 1/3szkl
  • ksylitol 1/3szkl
  • soda 1/2 łyżeczki + ocet jabłkowy 1 łyżka
  • sól himalajska szczypta



Przygotowanie:

1. Mąkę kokosową połączyć z jajkami, olejem kokosowym, ksylitolem i solą himalajską.
2. Sodę spożywczą wymieszać z octem jabłkowym i dodać do przygotowanej mieszanki kokosowej.
3. Dodać banany i całość zblendować.
4. Wymieszaną masę wyłożyć do muffinek.
5. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180stC przez 20-25 minut.
6. Babeczki można jeść z dodatkiem ulubionych owoców.



Smacznego :)
~Aldi









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz