Składniki:
- mąka kokosowa 1szkl
- jaja 5szt
- banany 2szt
- olej kokosowy 1/3szkl
- ksylitol 1/3szkl
- soda 1/2 łyżeczki + ocet jabłkowy 1 łyżka
- sól himalajska szczypta
Przygotowanie:
1. Mąkę kokosową połączyć z jajkami, olejem kokosowym, ksylitolem i solą himalajską.
2. Sodę spożywczą wymieszać z octem jabłkowym i dodać do przygotowanej mieszanki kokosowej.
3. Dodać banany i całość zblendować.
4. Wymieszaną masę wyłożyć do muffinek.
5. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180stC przez 20-25 minut.
6. Babeczki można jeść z dodatkiem ulubionych owoców.
Smacznego :)
~Aldi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz