Składniki:
- wiórki kokosowe 200g
- ksylitol 1/3 - 1/2 szkl
- tapioka lub mąka ryżowa 1/3szkl
- skrobia ziemniaczana lub kukurydziana 2 łyżki
- szczypta soli
- mleko ryżowe 100ml (dodać, w przypadku suchości składników)
Przygotowanie:
1. Do miski wsypujemy wiórki, ksylitol, mąkę, skrobię oraz mleko.
2. Wszystkie składniki ugniatamy tak, aby można było ulepić kulkę wielkości orzecha włoskiego.
Jeśli składniki będą zbyt sypkie, dodajemy odrobinę mleka.
3. Przygotowane kulki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego w temp.170stC i pieczemy 20-30minut.
5. Obserwujemy, kiedy ciastka zmienią kolor na jasnobrązowy i gotowe.
6. Upieczone ciastka studzimy na kracie, trzymamy w zamkniętej puszce, by nie stwardniały.
~Aldi :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz