Składniki:
- mąka bezglutenowa 150g
- olej kokosowy 150ml
- woda 200ml
- ksylitol 100g
- kakao holenderskie 2,5 łyżki
- olejek waniliowy odrobina
- cynamon odrobina
Przygotowanie:
1. Do miski wsypujemy mąkę, ksylitol oraz cynamon.
2. Olej kokosowy rozpuszczamy na delikatnym cieple, by uzyskać jego płynną postać.
Dodajemy do suchych produktów. Dolewamy również wodę oraz olejek waniliowy.
3. Wszystko dokładnie mieszamy drewnianą łyżką/łopatką, aż do uzyskania gładkiej masy.
4. Pieczemy w temperaturze 170stC przez 45minut (aż do suchego patyczka).
5. Po upieczeniu wyjmujemy formę z ciastem na raszkę. Ciasto powinno wyjść lekko wilgotne.
6. Po ostudzeniu można jeść ciasto.
Smacznego! :)
~Aldi
Mmmmm! Chętnie skorzystam z przepisu ❤
OdpowiedzUsuńZachęcam Cię bardzo, na pewno będzie Ci smakowało to ciacho :) :) :)
OdpowiedzUsuń